Nazad

Aktuelno

Federalni ministar obrazovanja i nauke posjetio Osnovu školu u Srebrenici i područno odjeljenje u Potočarima
13 Sep 2012

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, sa saradnicima, posjetio je danas Osnovnu školu u Srebrenici i njeno područno odjeljenje u Potočarima.

Tom prilikom, ministar Mašić uručio je udžbenike za nacionalnu grupu predmeta učenicima koji od ove školske godine imaju priliku pohađati nastavu za ovu grupu predmeta na bosanskom jeziku.

Pored obezbijeđenih udžbenika, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je preuzelo obavezu sufinansiranja troškova prijevoza učenika u povratničkim naseljima, i to na relaciji Orlac - Bratunac. Tim povodom ministar Mašić se susreo sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, kojem je službeno uručio Odluku o sufinansiranju prijevoza učenika u iznosu od 16.500 KM.

Na sastanku upriličenom u opštinskim prostorijama razgovarano je uslovima obrazovanja i mogućnostima za poboljšanje školovanja djece u povratničkim naseljima na području Srebrenice.

Prilikom današnje posjete Osnovnoj školi u Srebrenici i njenom područnom odjeljenju u Potočarima, ministar Mašić i direktor OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Hamza Dobrača učenicima su donirali 300 primjeraka knjiga za školsku lektiru, koju je, na inicijativu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, obezbijedila ova sarajevska osnovna škola.

 
Utorak,
27. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE