Nazad

Aktuelno

Čestitka povodom početka školske 2012/2013. godine
02 Sep 2012

Povodom početka školske 2012/2013. godine, federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uputio je čestitku, u kojoj se kaže:

„Drage učenice i učenici, dragi školarci, želimo vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu, mnogo uspjeha u učenju i što bolje ocjene. Prvačićima, koji prvi put sjedaju u školske klupe, želimo dobrodošlicu, uz želju da im škola postane mjesto radosti i druženja, gdje će, osim novih spoznaja i znanja, steći i brojne nove prijatelje te provesti svoje najljepše godine.

Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola želimo da svoje školsko vrijeme provedu u kreativnosti i radu, prijateljstvu i uzajamnom prihvaćanju, uz učitelje, nastavnike i profesore koji će im, zajedno s roditeljima, biti istinska podrška u učenju.

Dragi školarci, svojim radom, trudom i zalaganjem potaknite i druge školske kolege, sarađujte međusobno, dijelite s drugima, budite marljivi i predani, kreativni i odlučni, i kvalitetni rezultati i dobre ocjene neće izostati.

Obrazovanje ima temeljnu ulogu, kako u ličnom tako i u društvenom razvoju, i najvažnije je sredstvo za poticanje ljudskog razvoja i težnje ka kvalitetnijem i pravednijem svijetu. Mi želimo postati društvo znanja, a uvjereni smo da ste vi generacija koja će to pokazati i u praksi, a naša je obaveza da vam za to obezbjedimo što kvalitetnije uslove“, stoji u čestitki.

Ministar Mašić je, također, upozorio sve školarce, a posebno one najmlađe, da budu oprezni u saobraćaju, te je uputio apel svim učesnicima u saobraćaju da prilikom izlaska na ceste, posebno u blizini škola i pješačkih prijelaza, obrate maksimalnu pažnju na djecu i učenike.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE