Nazad

Aktuelno

Ivanković-Lijanović na otvaranju Međunarodne konferencije u Sarajevu
29 Sep 2011

Dopremijer FBiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović prisustvovao je danas u Sarajevu svečanom otvaranju i početku rada XXII. međunarodne znanstveno-stručne konferencije poljoprivrede i prehrambene industrije.

Ivanković-Lijanović je ponovio kako je poljoprivreda važna gospodarska grana, ali i kako bez znanosti i njezine primjene u praksi nema ni ozbiljne poljoprivredne proizvodnje. Kako je naglasio, tješnja suradnja znanstveno-stručnih institucija i izvršne vlasti može potaknuti ozbiljniji razvoj poljoprivrede, što je svakoj zemlji prioritet, pa bi trebalo biti i našoj.

- Na našem europskom putu poljoprivreda predstavlja osjetljivo i složeno područje kojemu trebamo posvetiti veliku pozornost, čemu znanost i struka mogu dati veliki doprinos. Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva svjesno je važnosti edukacije poljoprivrednih proizvođača, ali i činjenice da bez struke i njezina doprinosa poljoprivrednoj proizvodnji nema ni ozbiljnih rezultata - kazao je federalni ministar.

Posebice je istaknuo međunarodni karakter ove znanstveno-stručne konferencije, koju su zajednički organizirali Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu i Poljoprivredni fakultet EGE Univerziteta Bornova-Izmir iz Turske.

- I ova suradnja znanstvenika i struke, kolega iz BiH i Turske, od neprocjenjive je važnosti, posebice s aspekta razmjene iskustava koja mogu biti korisna i primjenjiva i kod nas, a obzirom na uspješnost turske poljoprivrede i činjenicu da zauzima važno mjesto u turskom gospodarstvu sa značajnim udjelom u bruto proizvodu, kao i u zapošljavanju radne snage - dodao je Ivanković-Lijanović.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE