Nazad

Aktuelno

Suradnjom do zaštite domaće proizvodnje i potrošača
26 Sep 2011

Federalni ministar trgovine Milorad Bahilj danas se u Banjoj Luci sastao s Goranom Zlatković, ministricom trgovine i turizma Republike Srpske. Razgovarano je o zaštiti domaće proizvodnje, ograničavanju marži na sve proizvode i suradnji dvaju ministarstava.

- Ministricu Zlatković sa upoznao s planovima i projektima Federalnog ministarstva trgovine, s naglaskom na zaštitu domaće proizvodnje. Složili smo se da je  za Bosnu i Hercegovinu i njezine proizvođače od iznimnog značaja veća zastupljenost domaćih proizvoda na tržištu. S 50 posto domaćih proizvoda na policama velikih trgovačkih centara postigla bi se bolja razina domaće proizvodnje, te bi BiH ravnopravnije ušla u tržišnu utakmicu nakon članstva u Europskoj uniji - izjavio je nakon sastanka Bahilj

Kako je dodao, susret sa ministricom trgovine i turizma Republike Srpske uvod je u odličnu buduću suradnju između dvaju ministarstva koja zajedno mogu doprinijeti poboljšanju trenutne pozicije domaćih proizvođača i zaštiti interese potrošača na tržištu Bosne i Hercegovine.

Nastavak razgovora i suradnje predviđen je uskoro u Mostaru, gdje će domaćin sastanka biti federalni ministar trgovine.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE