Nazad

Aktuelno

Susret ministrice Đurić sa Zoltanom Somogyiem
21 Sep 2011

Federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić primila je danas u Sarajevu  u radni posjet  izvršnog direktora UNWTO-a za odnose s državama i usluge Zoltana Somogyi. Povod susreta je Prva konferencija za regionalnu suradnju –za održivi razvoj turizma, koja je jučer započela u sarajevskom hotelu “Sarajevo”.

Ovaj dvodnevni događaj organizirali su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska međunarodna razvojna agencija (Sida) u BiH, koje zajedno sudjeluju i realiziraju  projekt FIRMA, a  koji je podržala  Svjetska turistička organizacija -UNWTO.  

Somogyi je ocijenio da je to događaj od iznimnevažnosti za napredak i razvoj turističkog sektora u našoj zemlji, čime Svjetska turistička organizacija-UNWTO još  jednom dokazuje da je spremna podržati Bosnu i Hercegovinu i doprinijeti njezinoj daljnjoj i kvalitetnijoj promociji kao turističke destinacije.

- Vaša iskustva svakako će nam pomoći u daljnjem poboljšavanju našeg djelovanja, kako bi Federalno ministarstvo,  kao što je i do sada činilo svojim aktivnostima, ostvarilo osnovni cilj, a to je - na najbolji mogući način predstaviti turističke potencijale cijele Bosne i Hercegovine, te tako povećati interes za našu turističku ponudu koja naravno mora biti još kvalitetnija i  još bolja, kazala je ministrica Đurić.

Ističući  kako je turizam u BiH jedna od  razvojnih šansi našeg gospodarstva, ali da se mora  još puno raditi, ministrica je naglasila da, i pored konstantantnog pozitivnog trenda rasta,  težimo ka još boljim rezultatima, a zato se svakako mora još  raditi na  promociji, na infrastrukturi i popratnom sadržaju ponude jedne destinacije. Da bi promocija bila uspješna mora biti uvezana u jedan koordiniran lanac u koji su uključeni svi, s tim da i ulaganja u turizam moraju biti veća, jer turizam u gospodarskom i društvenom razvoju Federacije BiH pruža velike razvojne mogućnosti, istakla je ministrica Đurić.

Ocijenjeno je, također, da je i predstojeći Svjetski dan turizma, koji se obilježava 27. rujna, a čija je ovogodišnja tema „Turizam - povezivanje kultura“, idealna prigoda da se na ovakvom mjestu još jednom istaknu turistički potencijali BiH, da se promiče bogata kulturna baština, te kroz razmjenu mišljenja i iskustava, predstave što bolja rješenja njezine promocije koja će pomoći BiH da se izbori za značajnije mjesto u svjetskoj turističkoj konkurenciji.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE