Nazad

Aktuelno

Zajednička sjednica vlada FBiH i TK
20 Sep 2011

Drugog dana radne posjete delegacije Vlade Federacije BiH Tuzlanskom kantonu, u Tuzli je održana zajednička sjednica Federalne i Vlade ovog kantona.

Aktuelizirana su pitanja iz elektroenergetskog sektora, stanja u firmama na području ovog kantona, ali i svim važnim pitanjima od interesa ne samo za područje ovog kantona nego i cijele Federacije BiH.

“Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje punu podršku Vladi Tuzlanskog kantona u njenim naporima da se uhvati ukoštac sa svim aktuelnim problemima i pokuša ih riješiti. Ona daje punu podršku razvojnim projektima u elektroenergetskom sektoru, putnoj infrastrukturi, ali i ostalim važnim pitanjima”, kazao je Jerko Ivanković Lijanović, dopremijer FBiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kada je u pitanju gorući problem radnika Konjuha, danas nije doneseno konkretno rješenje vezano za kreditno zaduženje ove fabrike.

Predloženo je da grupa radnika koji rade, koji su većinski vlasnici dionica, te ekspertna grupa za izlazak iz krize, postave konkretne uvjete vlasnicima fabrike da bi Vlada TK-a na osnovu toga mogla donijeti konkretne zaključke.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE