Nazad

Aktuelno

Lijanović i Knežiček u GIKIL-u
20 Sep 2011

U sklopu radne posjete Vlade FBiH Tuzlanskom kantonu (TK), dopremijer Federacije BiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, zajedno je danas, s ministrom industrije, energetike i rudarstva TK-a Željkom Knežičekom posjetio Global Ispat Koksnu Industriju Lukavac (GIKIL).

Detaljne informacije koje se tiču poslovanja i najvažnijih ostvarenja kompanije koja je najveći izvoznik u Tuzlanskom kantonu i jedan od najvećih u BiH, gostima su predstavili članovi Uprave GIKIL-a na čelu s generalnim direktorom Guntupalli Jagannadhamom.

Organizirana je i posjeta GIKIL-ovoj tvornici za proizvodnju gnojiva kako bi se ministar Ivanković-Lijanović i njegovi suradnici na licu mjesta informirali o stanju proizvodnje i visoko kvalitetnom brendu GIKIL-a, umjetnom gnojivu "KAN".

"S obzirom na to da dolazim iz svijeta biznisa u potpunosti razumijem kako je teško poslovati na tržištu. Zato smo došli ovdje vidjeti što možemo učiniti da poslujete još bolje u interesu kapitala i radnika", kazao je Ivanković-Lijanović.

Ministar Ivanković-Lijanović je predložio da se u sljedeća dva mjeseca pripremi program u kojem bi bilo definirano što se to može uraditi kako bi se pokušali riješiti problemi s kojima se GIKIL susreće.

Zadužio je i članove svog tima za izradu plana aktivnosti koji bi omogućio da na tržištu BiH imamo najveći mogući plasman domaćeg proizvoda, umjetnog gnojiva "KAN" iz GIKIL-a.

"Jako cijenim kada kompanija sačuva jedno radno mjesto, a vi ih čuvate više od tisuću što dokazuje da ste veoma važan gospodarski subjekt u BiH. Mi smo se opredijelili da stvaramo bolji ambijent za gospodarstvo ove zemlje i zbog toga ćemo vam pomoći onoliko koliko Vlada Federacije BiH to može učiniti kako bi poslovali još bolje", istaknuo je ministar Ivanković Lijanović.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE