Nazad

Aktuelno

Federalni premijer razgovarao s britanskim ambasadorom
15 Sep 2011

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i novoimenovani ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Nigel Casey danas su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji.

Britanski ambasador je ukazao na veliki značaj dobrog funkcioniranja Federacije BiH, čime se pokazuje kako i sredine s kompliciranim unutarnjim ustrojstvom mogu biti uspješne.

Ukazujući na činjenicu kako je Vlada FBiH u ovom mandatu naslijedila puno neriješenih problema, premijer Nikšić je iskazao njezinu odlučnost u traženju najboljih rješenja.

- Ne želimo iskrivljavati realnost, već stvari nazivati pravim imenima, bez želje da ih ili uljepšavamo, ili predstavimo gorima nego što jesu - kazao je Nikšić. - Dok traži rješenja za velike socijalne probleme, Federalna vlada paralelno pokušava ubrzati ekonomske procese kroz otvaranje javnih radova i otklanjanje svih barijera za inozemne investicije.

U dijelu razgovora posvećenom IPA fondovima, federalni premijer detaljnije je upoznao ambasadora Caseyja s razlozima zbog kojih Vlada Federacije BiH nije spremna pristati na njihovo korištenje pod novonastalim uvjetima.

- Nemamo niša protiv toga da postojeći projekti ostanu, ali nećemo pristati na to da bilo ko na nezakonit način dovodi u pitanje nadležnosti državnih institucija. Ne želimo Bosnu i Hercegovinu posmatrati i prihvatiti kao prost zbir dvaju entiteta i tako doprinijeti razgradnji države - kazao je premijer Nikšić.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE