Nazad

Aktuelno

Nikšić - Sorensen: Puna otvorenost za suradnju
12 Sep 2011

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić susreo se danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s novim šefom Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH Peterom Sorensenom.

Federalni premijer je, zaželjevši mu dobrodošlicu i uspjeh u radu, izrazio uvjerenje kako će Sorensenov angažman doprinijeti stabiliziranju prilika u Bosni i Hercegovini, te ubrzati njen put ka kandidaturi za članstvo u Europskoj uniji.

- Vlada FBiH potpuno je otvorena za svaki vid partnerstva. Stajat ćemo iza onoga što dogovorimo s Vama i Vašim timom i dogovoreno provoditi. Doživljavamo vas kao prijatelje i na toj osnovi i želimo s vama raditi - kazao je federalni premijer.

Nikšić je upoznao Sorensena sa nastojanjima da svi propisi koji se donose budu usuglašeni s najvišim međunarodnim standardima. Ilustrirao je to, među ostalim, zaključcima s prošle sjednice Vlade FBiH o tome kako će svi zakoni Federacije BiH koji tretiraju pitanja invaliditeta i koji su od značaja za osobe s invaliditetom ubuduće biti donošeni sukladno principima Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba sa invaliditetom, Politike u oblasti invalidnosti u BiH i Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe sa invaliditetom u Federaciji BiH.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE