Nazad

Aktuelno

Jerko Ivanković-Lijanović u Turskoj
07 Sep 2011

Dopremijer FBiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović putuje u Ankaru, Republika Turska, gdje će se u četvrtak, 08. 09. 2011. godine sastati s turskim kolegom, ministrom prehrane, poljoprivrede i stočarstva dr. Mehmedom Mehdi Ekerom.

Bit će to prilika da dvojica ministara razmotre mogućnosti unapređenja postojeće suradnje i realiziranja konkretnih projekata u oblasti poljoprivrede između Federacije BiH i Republike Turske. Također, ovaj je susret značajan i s aspekta razmjene iskustava koja mogu biti korisna i primjenjiva i kod nas, a s obzirom na činjenicu da poljoprivreda zauzima važno mjesto u turskom gospodarstvu sa značajnim udjelom u bruto proizvodu kao i u zapošljavanju radne snage.

Na poziv Turske razvojne agencije – TIKA-e, dopremijer FBiH i ministar Ivanković-Lijanović posjetit će i 15. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene mehanizacije – AGROTEC, koji se održava u Ankari od 08. do 11. 09. 2011. godine- saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede I šumarstva.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE