Nazad

Aktuelno

Ivanković-Lijanović na Sajmu šljive u Gradačcu
02 Sep 2011

Zamjenik premijera FBiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović danas je u Gradačcu, u sklopu 38. međunarodnoga Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive, uručio priznanja za kvalitetu ocijenjenih proizvoda. Ove godine dodijeljeno je 40 prestižnih priznanja za kvalitetu domaćih proizvoda.

Inače, u nastavku svoga dvodnevnoga boravka u Gradačcu, u povodu te najstarije specijalizirane sajamske manifestacije u BiH, ministar Ivanković-Lijanović otvorio je i 6. savjetovanje o proizvodnji hrane s međunarodnim sudjelovanjem – agroTECH. Ove su godine stručni i znanstveni radnici iz zemlje i inozemstva raspravljali o temi „Standardizacija i trendovi u primarnoj poljoprivredi i prehrambenoj proizvodnji“. U obraćanju okupljenim Ivanković-Lijanović je ponovno naglasio važnost proizvodnje hrane koja nije samo jedna od djelatnosti kojom se bavimo, nego je poljoprivreda i proizvodnja hrane ključ opstanka bh. stanovništva.

-Poznato je da mi trenutačno pet puta više uvozimo hrane nego izvozimo, i svake godine iz džepova naših ljudi u inozemstvo za hranu ode oko 2 milijarde maraka. Imamo prirodno bogatu zemlju i vrijedne ljude, a moja obveza, kao resornoga i cjelokupne Vlade FBiH, jest da im stvorimo ambijent u kojem će biti još uspješniji.“, kazao je Ivanković-Lijanović.

Po prvi puta ove godine na Sajmu je organiziran i Info-štand Federalnoga ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, na kojem je ministar Ivanković-Lijanović razgovarao je s brojnim ovdašnjim poljoprivrednicima, izlagačima, gostima i posjetiteljima.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE