Nazad

Aktuelno

Otvoren Sajam šljive u Gradačcu
01 Sep 2011

Otvarajući danas u Gradačcu 38. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kazao je da je ova privredna manifestacija ponos BiH, te izrazio nadu da će to biti mjesto novih poslovnih inicijativa domaćih i stranih poduzetnika.

- Naročito mi je drago da je Sajam i ove godine zadržao međunarodni karakter. Tim prije što je praktično u cijelom svijetu ova godina obilježena teškom ekonomskom situacijom. Stoga posebnu poruku dobrodošlice šaljem svima koji u BiH dolaze kako bi investirali i ovdje otvarali nove poslove. Siguran sam da ćete ovdje naći pouzdane partnere u realizaciji vaših planova. Svi zajedno se moramo boriti za svako radno mjesto. Ako danas uspijemo osigurati uslove da otvorimo makar jedno novo radno mjesto, možemo reći da smo imali uspješan dan. Također, ako u ova četiri dana osiguramo nove poslove i otvorimo nova tržišta za naše proizvođače i prerađivače, možemo reći da smo imali uspješan sajam - kazao je federalni premijer.

Zajedno s premijerom Nikšićem, sajamsku vrpcu presjekli su američki ambasador u BiH Patrick Moon i predstavnik MIMS grupacije, kao dugogodišnjeg i najvećeg izlagača na Sajmu, Mujo Selimović.

Prisutnima se na otvaranju Sajma šljive obratio i dopremijer FBiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović.

Inače, ovogodišnji Sajam je na 13.000 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog prostora okupio više od 250 izlagača iz BiH i zemalja regije. U sklopu manifestacije bit će održan i veliki broj okruglih stolova i stručno-naučnih savjetovanja, te biti dodijeljene medalja izlagačima za kvalitet njihovih proizvoda.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE