Nazad

Aktuelno

Čestitka federalnog ministra obrazovanja i nauke Damira Mašića
01 Sep 2011

Povodom početka nove školske godine, federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić svim učesnicima obrazovno-odgojnog procesa uputio je čestitku u kojoj se, pored ostalog, kaže:

„Dragi učenici, prosvjetni radnici i ostali učesnici u obrazovno-odgojnom procesu, povodom nove školske godine upućujem vam najiskrenije čestitke uz želju da bude obilježena početkom istinskog stvaranja kvalitetnijeg obrazovanja u našoj zemlji.

Drage učenice i učenici, početak nove školske godine otvara puteve i staze znanja, umjetnosti i vještina, ali iziskuje i spremnost na rad, učenje, disciplinu, odgovornost koji su stepenice na putu odrastanja i sticanja novih znanja i mudrosti.

Posebnu čestitku želim uputiti prvačićima koji trebaju prema školi krenuti ponosno i radosno što su dorasli prvom školskom danu.

Dragi učenici, želim da živite okruženi ljubavlju, slobodno i sa sviješću o očuvanju ljepote i bogatstva preplitanja različitih kultura i tradicija našeg društva, jer vi jeste najjača snaga ove zemlje i kreatori njene bolje budućnosti.

Neka vam postignuti uspjesi donesu radost i motivišu vas da idete dalje ka usvajanju novih znanja.

Na nama starijima je odgovornost i obaveza da obezbijedimo uslove za nesmetani odgoj i obrazovanje svakog djeteta, jer naš prioritet mora biti dijete, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Cijenjene učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori uvjeren sam da ćete i dalje biti svjetionici na putu znanja i mudrosti, te da će vaš entuzijazam biti nagrađen uspjesima vaših učenika”, kaže se u čestitki ministra Mašića.

Na kraju, ministar Mašić je svima zaželio uspješnu novu školsku godinu.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE