Nazad

Aktuelno

Otvoren sajam „Hercegovački plodovi Mediterana“
30 Sep 2010

Federalni ministar okoliša i turizma BiH dr. Nevenko Herceg, na prigodnoj je svečanosti u Stocu proglasio otvorenim Treći međunarodni sajam "Hercegovački plodovi Mediterana". Otvarajući manifesraciju, kojjoj su organizatori Općina Stolac i Udruga hercegovački plodovi Mediterana, a pokrovitelj Federalno ministarstvo okoliša i turizma, ministar Herceg je naglasio kako je i ovaj sajam još jedna potvrda da Hercegovina ima izvrsne predispozicije za pozicioniranje na turističkom tržištu, ne samo kao destinacija koja plijeni prirodnim ljepotama i bogatom kulturno-povijesnom baštinom, već i bogatstvom tradicionalne, autohtone i kvalitetne ponude domaćih poljoprivrednih proizvoda.

- Raduje činjenica da su lokalne zajednice i domaći gospodarstvenici, ne samo iz turističkog, nego i iz sektora poljoprivrede, spoznali kako se na bogatstvu prirodnih proizvoda, tradicije, stila i načina življenja, može izgraditi prepoznatljiv turistički identitet i stvoriti turistički proizvod koji će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gosta jer će uistinu nuditi vrijednost za novac - kazao je ministar Herceg proglašavajući otvorenim Treći sajam "Hercegovački plodovi Mediterana" koji se do 2. listopada održava u Stocu.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a biti će održane brojne stručne radionice i okrugli stolovi na kojima će sudjelovati stručnjaci s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Agromediternskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara. Rezultati natjecateljskog dijela Sajma, odnosno komisijske ocjene izložbenih eksponata plodova i prerađevina šipka, smokve i masline biti će poznati u večernjim satima u petak, 1. listopada, kada će najboljim izlagačima biti dodijeljena i prigodna priznanja.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE