Nazad

Aktuelno

Završena II. faza Projekta uređenja Kravice i korita rijeke Trebižat
30 Sep 2010

Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto i federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg posjetili su općinu Ljubuški, gdje su obišli slapove Kravica, te se upoznali sa uspješnim okončanjem II. faze Projekta sanacije i  uređenja korita rijeke Trebižat. Riječ je o projektu koji implementira Federalno ministarstvo okoliša i turizma u suradnji s općinom Ljubuški.

Ministar Herceg istaknuo je da, usprkos znatnim prirodnim pogodnostima (klimi, rijetkoj naseljenosti, očuvanom okolišu), te neposrednoj blizini Međugorja, općina Ljubuški još nije valorizirala vlastiti turistički potencijal.

- Najveći potencijal za razvitak turizma predstavljaju baš slapovi Kravice i njihovo okruženje, atraktivan slap visine od 26 do 28 metara, odnosno širine od oko 120 metara u podnožju, kojeg zatvara prekrasni kanjon s bujnom mediteranskom vegetacijom. U gospodarskom smislu, a to podrazumijeva i u turističkom, cijeli lokalitet se trenutno ne koristi ni ekonomski racionalno, niti prostorno svrsishodno, što želimo ovim projektom promijeniti - kazao je Herceg.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma i kroz ovaj projekt radi sve, uz uvažavanje posebnosti područja i potreba lokalnog stanovništva, s ciljem da se  izvrši cjelovita valorizacija prostora kroz multisektorski pristup koji treba da uvaži zakonska rješenja o zaštiti prirode, ali i održivosti prostora.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE