Nazad

Aktuelno

Ministarstvo sufinancira Master plan razvoja turizma Vlašića
24 Sep 2010


Ministar okoliša i turizma Federacije BiH dr. Nevenko Herceg primio je  danas u radni posjet ministra gospodarstva Srednjobosanskog kantona  Bajru Makića s kojim je potpisao Ugovor o sufinanciranju  izrade Master plana razvoja turizma na području Vlašića.  Sugovornici su se složili da je izrada ovog strateškog dokumenta od značaja ne samo za SBK, nego i FBiH koja svoj gospodarski razvoj želi graditi na održivom korištenju prirodnih resursa, kroz planski razvoj turizma

Uz konstataciju kako ovakva suradnja stvara preduvjete za kvalitetna ulaganja u održivi razvoj, ministri Herceg i Makić složili su se kako danas ulagati u turizam i plansku zaštitu okoliša znači ulagati u zajedničku budućnost. Poseban naglasak tijekom današnjeg susreta stavljen je na projektni zadatak koji je pripremilo Federalno ministarstvo okoliša  i turizma koje i sufinancira izradu Master plana razvoja turizma na Vlašiću. Nositelj njegove izrade je  SBK. Ministar Herceg  istaknuo je da se od ovog Master plana očekuje definiranje potrebne investicije u opću i turističku infrastrukturu odabranog područja, ali  da se i dizajniraju novi turistički proizvodi povezani s mjestima u okruženju, što bi u konačnici trebalo rezultirati ekonomskim prosperitetom kroz pojačani interes investitora i novo zapošljavanje u oblasti turizma.

Ministar Makić je, iskazao i  javnu potporu strateškim dokumentima Federalnog ministarstva okoliša i turizma, te iskoristio prigodu zahvaliti se Ministarstvu i ministru Hercegu osobno na podršci u ime građana SBK. Izrazio je  nadu da će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti.  

Uspješna implementacija turističkog Master plana ovisit će ponajviše o mjeri u kojoj će nositelji turističke politike SBK  biti u stanju osigurati poticajnu investicijsku klimu, transparentnost i međusobno povjerenje svih sudionika turističkog razvoja .Današnjim potpisivanjem Ugovora o sufinanciranju, izradom ovog Master plana i njegovom implementacijom želimo turističku ponudu područja SBK podići na višu razinu,. Cilj nam je omogućiti maksimiziranje ekonomske koristi od turizma, uz istovremeno minimiziranje ekološke štete-, kazao je ministar Herceg.

 

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE