Nazad

Aktuelno

Otvoren BiHORECA FEST 2010
23 Sep 2010


Pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma i u organizaciji Udruženja/Udruge hotelijera i restoratera BiH, u Sarajevu je danas otvoren Drugi međunarodni sajam turizma i turistička burza BiHORECA FEST 2010.

Otvarajući manifestaciju, federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg naglasio je kako ovaj sajam značajno doprinosi promociji turističkih vrijednosti BiH, omogućavajući susret turističkih djelatnika i razmjenu iskustva, a putem turističke burze unapređuje marketing i prodaju uoči predstojeće zimske turističke sezone.

- Rast turističkog prometa u posljednje vrijeme pokazuje kako turizam uistinu postaje razvojna šansa BiH. Uvjeren sam kako će i 2010. godina biti potvrda tih pokazatelja. To pokazuju rezultati iz prvih osam mjeseci u kojima bilježimo porast turističkih dolazaka tako i noćenja. Međutim, treba biti realan pa kazati kako se brojni turistički potencijali i dalje nedovoljno koriste, te da još nismo pružili maksimum ljudskih potencijala u turizmu - kazao je ministar Herceg.

Sajam se održava do 25. rujna, te uz standardne, nudi i niz pratećih sadržaja, poput promocije turističkog projekta "Bosna na drugi način", retrospektive nagrađenih turističkih filmova na festivalima u Italiji, Austriji i Hrvatskoj, kao i okrugli stol na temu „Utjecaj turističkih novinara i medija na razvoj i promociju turističke destinacije“.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE