Nazad

Aktuelno

Mađarska želi prosperitet Bosni i Hercegovini
23 Sep 2010

Mađarska je opredijeljena za snažno djelovanje prema Balkanu i zainteresirana za stabilnost regiona. Stoga želi vidjeti i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, koju je podržavala pri ulasku u Akcijski plan za NATO, a podržava je i u procesu europskih integracija.

Ovu je poruku premijeru Federacije BiH Mustafi Mujezinoviću, tijekom današnjeg susreta u Sarajevu, prenio veleposlanik Republike Mađarske u Bosni i Hercegovini László Tóth. Ujedno, istaknuo je kako će njegova zemlja, kada 1.1.2011. godine preuzme predsjedanje Europskom unijom, još jače lobirati za našu zemlju.

Premijer Mujezinović izrazio je očekivanje kako će građanima BiH do kraja ove godine biti odobren bezvizni režim sa zemljama EU, što bi bio signal za još snažnije integrativne korake naše zemlje.

Sugovornici su se suglasili kako ukupno dobre odnose Mađarske i BiH treba što više konkretizirati kroz proširenje gospodarske suradnje i intenziviranje kontakata biznismena dviju zemalja. Tome će, svakako, doprinijeti i gospodarska konferencija što će sljedećeg mjeseca biti održana u Budimpešti.

Razgovarano je i o predstojećim izborima u BiH. Premijer Mujezinović kazao je kako kompliciran sustav u FBiH usporava implementiranje izbornih rezultata, ali će Vlada kojoj je na čelu dotad nastaviti djelovati, osobito kada su u pitanju gospodarski i socijalni sektor.

- Očekujem kako će, nakon izbora, ekonomija biti vraćena na normalni kolosijek, te da će biti stvoreno povoljnije okruženje za privlačenje ino-investicija - kazao je premijer.

Razmatrane su i mogućnosti proširenja kulturne, te suradnje sveučilišta i gradova dviju zemalja.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE