Nazad

Aktuelno

Potpisani novi ugovori za sufinanciranje čišćenja vodotoka
22 Sep 2010

U zgradi Vlade Federacije u Mostaru danas su potpisani ugovori o sufinanciranju čišćenja obala vodotoka na području deset općina Federacije BiH i Grada Mostara. Uz gradonačelnika Mostara i načelnike općina Tomislavgrad, Neum, Široki Brijeg, Orašje, Odžak, Kiseljak, Grude, Livno, Konjic i Stolac koji su u ime svojih lokalnih zajednica potpisali ugovore sa direktorom Fonda Safetom Harbinjom, svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg, te članovi Upravnog odbora Fonda na čelu s mr. Perom Golužom.

Potpisanim ugovorima dogovoreno je sufinanciranje čišćenja vodotoka od krutog otpada, izraslog šiblja i ostalog raslinja koje sprječava i usporava normalan tok, te često izaziva izlijevanje i plavljenje okolnih terena vodom. Ovim projektom Fonda za zaštitu okoliša, koji se odvija pod radnim nazivom „Projekt čišćenja vodotoka u Federaciji BiH 2010“, obuhvaćeno je ukupno 37 općina u Federaciji BiH odabranih na temelju izvješća o stanju i stupnju ugroženosti koje je za potrebe projekta pripremila Uprava civilne zaštite Federacije BiH.

Sukladno svojoj djelatnosti, Fond za zaštitu okoliša ovim projektom ne samo što djeluje na otklanjanju šteta u okolišu, već nastoji potaknuti preventivno djelovanje na očuvanju voda i flore i faune koja u njoj obitava.

- Suradnja s jedinicama lokalne samouprave najbolji je način da se sustavno i transparentno rješavaju pitanja održivog razvoja u kome je zaštita voda jedno od značajnijih pitanja od zajedničkog interesa - kazao je danas ministar Herceg ,izrazivši zadovoljstvo činjenicom što je i ovaj projekt potvrda spremnosti da se zajedničkim radom i suradnjom rješavaju pitanja zaštite okoliša u Federaciji BiH.
 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE