Nazad

Aktuelno

Otvorena 55. Turističko – kulturno – gospodarstvena manifestacija „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2010."
20 Sep 2010Pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a u organizaciji Općine Čitluk, sinoć je na Broćanskom trgu svečano otvorena tradicionalna kulturno-turističko-gospodarstvena manifestacija "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2010". I ove godine organizator je uz pomoć generalnog pokrovitelja, Federalnog ministarstva okoliša i turizma,  pripremio bogat program  od promocije knjiga, izložbi, stručnih predavanja iz područja vinogradarstva i vinarstva, sportskih priredbi, svečanog mimohoda do cjelovečernjeg zabavnog programa na prepunom Broćanskom trgu,  a sve uz prigodnu gastronomsku ponudu i kušanje vrhunskih broćanskih vina, Žilavke i Blatine!

Ovogodišnje 55.Dane berbe grožđa, otvorila je Predsjednica Federacije BiH, Borjana Krišto koja je   iskazala zadovoljstvo što već četvrtu godinu za redom sudjeluje na ovoj prepoznatljivoj rujanskoj manifestaciji koja nadilazi okvire lokalnoga, Hercegovine, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

„Ova značajna manifestacija sigurno snažno doprinosi boljem prezentiranju kulture, tradicije, povijesti i gastro brandova, kako Brotnja tako i cijele Hercegovine, a posebno naglašavam poduzetnički duh Brotnjaka koji se uistinu osjeti na svakom koraku" istaknula je Krišto te izrazila vjerovanje kako će ova manifestacija živjeti i u budućnosti te biti na ponos svoga kraja.

Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić kazao je kako su „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2010." jedan značajan događaj koji se obilježava već 55. godina, a sve je krenulo onda kada su ljudi željeli pjesmom i veseljem uveličati zadovoljstvo ubranim plodovima, istaknuvši da iz godine u godinu ova manifestacija postaje sve bolja i kvalitetnija.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE