Nazad

Aktuelno

Ministar Herceg otvorio II.Međunarodnu žensku likovnu koloniju –Bila 2010
18 Sep 2010

Pod visokim pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, u organizaciji livanjskog kipara Branka Ivankovića - Mite i Udruženja hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH, sinoć je otvorena II Međunarodna ženska likovna kolonija Bila 2010.

Žena, kao majka i odgojiteljica, ujedno je nositeljica i prenositeljica znanja i vještina na nove generacije. Međutim moramo istaknuti, kako ista ta žena u današnjem društvu teže stiče pozornost publike od svojih muških kolega, pa je u namjeri da ih se ohrabri u prenošenju tradicijskih vještina i omogući susret sa publikom, prošle godine pokrenuta ova jedinstvena kolonija.

Potporom Međunarodnoj ženskoj likovnoj koloniji, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, koji je generalni pokrovitelj, želi doprinijeti i poboljšali cjelokupan projekt i osnažiti nastojanja organizatora da se afirmira ideja prepoznavanja kvalitete u kulturnom turizmu.

Tijekom sinoćnje svečanosti otvaranja, ministar Herceg izrazio je zadovoljstvo što je pokrenut jedan ovakav projekt, ističući da likovna kolonija u Livnu postaje prepoznatljiva ne samo u kulturnom životu BiH, nego i u turističkoj promociji Livna i Kantona 10.

Ovogodišnja likovna kolonija okupila je 35 umjetnica iz 7 država, koje će raditi radove u 11 različitih likovnih tehnika i pravaca. Između 35 djela stručno će vodstvo odabrati najmanje jedno djelo u svakoj tehnici koje ima sve odlike svog autohtonog pravca, deskribirati ga i valorizirati. Ta će odabrana djela i znanstveno-stručne radove o njima Galerija trajno čuvati i učiniti ih dostupnim publici kao stalni izložbeni postav.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE