Nazad

Aktuelno

Predsjednica Federacije BiH uručila certifikate turističkim vodičima
16 Sep 2010

U fojničkom hotelu Aquareumal održana je svečanost dodjele ceritifikata  za 64 polaznika koji su u organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma prošli zakonom propisanu obuku i uspješno položili ispit za turističke vodiče.

 Certifikate, kojima se stječe pravo obavljanja djelatnosti turističkog vodiča polaznicima je uručila Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH  u društvu resornog ministra, dr. Nevenka Hercega. Predsjednica Krišto uz čestitke novo certificiranim turističkim vodičima naglasila je kako je obrazovanje najvažnija aktivnost u životu svake osobe.

Certificiranim turističkim vodičima, brojnim turističkim djelatnicima i gostima obratio se i ministar Herceg koji se osvrnuo na aktivnosti Ministarstva podsjetivši kako su postignuti značajni rezultati od reforme zakonodavstva i izrade Strategije razvoja turizma Federacije BiH do 2019. do povećanja mjera potpore turističkom sektoru putem transfera kojima su omogućena nova ulaganja u turističku infrastrukturu i nove turističke proizvod.

Podsjećajući kako rast turističkog prometa u posljednje vrijeme, pokazuje da turizam uistinu postaje razvojna šansa BiH, ministar Herceg je kazao kako se još uvijek brojni turistički potencijali nedovoljno koriste, ali i to da još uvijek nismo pružili maksimum ljudskih potencijala koji se kriju u turizmu.

 

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE