Nazad

Aktuelno

Turski klub pomaže našim najmlađim košarkašima
16 Sep 2010

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i federalni ministar energije, rudarstva i industrije mr. Vahid Hećo primili su danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, i izaslanstvo turskog sportskog kluba „Efes Pilsen“, koje je predvodio generalni direktor Engin Özerhun.

Predstavnici “Efesa” upoznali su Mujezinovića i Heću s namjerom njihovog kluba da doprinese razvitku košarke u Bosni i Hercegovini kroz pomoć u treniranju djece koja su se opredijelila za ovaj sport. Naime, “Efes” će snositi troškove korištnja dvije sportske dvorane u BiH i angažmana dvojice košarkaških trenera koji će raditi sa stotinu bh. djece. Uz to, sva će ova djeca dobiti kompletnu sportsku opremu.

Zahvalivši na ovoj gesti turskog kluba, premijer Mujezinović je kazao kako treba dosta ulaganja ukoliko želimo da naš sport dosegne međunarodno vrijedne rezultate.

- Visoko cijenimo vašu pomoć. Uvjereni smo kako će djeci dodatni motiv za predano treniranje biti upravo činjenica što im je to omogućio veliki sportski klub, kakav je “Efes Pilsen” - kazao je Mujezinović.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE