Nazad

Aktuelno

Otvoren Sajam ljekobilja i zdrave hrane
09 Sep 2010

Federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg danas je u Ljubuškom svečano otvorio Sajam ljekobilja i zdrave hrane koji se održava u sklopu Međunarodnih dana ljekobilja i zdrave hrane "Prirodom do zdravlja".

Otvarajući Sajam, čiji je generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo okoliša i turizma, ministar Herceg izrazio je zadovoljstvo činjenicom što je Ljubuški uspio sačuvati svoju ekološku narav, tradicijsku i proizvođačku kulturu, posebice tradicionalni proizvođački identitet. Istaknuo je kako ovakve sajamske manifestacije dodatno doprinose daljnjem podizanju svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima i održivom razvitku, odnosno ravnoteži prirode, gospodarstva i čovjeka.  

- S jedne strane ljekobilje, zdrava hrana i izvorni proizvodi mogu u domaćem turizmu imati sigurnog distributera, a s druge turizam upravo na specifičnosti ovih proizvoda može graditi svoju konkurentsku prednost i originalnu ponudu - kazao je Herceg.

Sajam ljekobilja i zdrave hrane održava se u prostorijama Hotela „Bigeste“ u Ljubuškom i izložbeno je prodajnog karaktera. Na Sajmu su izloženi domaći i tradicionalni proizvodi, rukotvorine, proizvodi od ljekobilja, te zdrava hrana, a za sve posjetitelje osigurano je  kušanje izvorne hercegovačke kuhinje uz  prigodni zabavni program.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE