Nazad

Aktuelno

Otvoren "Ekobis 2010"
02 Sep 2010

U organizaciji Gospodarske komore Unsko-sanskog kantona i pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Bihać će od danas pa do 5. rujna biti domaćin Osmog međunarodnog ekološkog sajma - "Ekobis 2010".

Ovogodišnji sajam u cijelosti je posvećen turizmu, obzirom da je odnedavno područje rijeke Une i službeno proglašeno Nacionalnim parkom, čime je otvorena mogućnost da se kroz razvoj turizma gospodarski pokrene ne samo ovo područje. U sklopu Sajma bit će održana i međunarodna konferencija "Nacionalni parkovi u funkciji turizma".

Tijekom današnje svečanosti otvaranja, federalni ministar okoliša i turizma dr. Nevenko Herceg je u uvodnom obraćanju izrazio je zadovoljstvo što je "Ekobis" svake godine sve bolji i kvalitetniji, što dokazuje i sve veći broj zainteresiranih sudionika. On je istaknuo kako je i sama pomoć Federalnog ministarstva okoliša i turizma i njegovo uključivanje u organizacijski dio Sajma dokaz kako zajedničkim snagama možemo doprinijeli i poboljšali cjelokupan projekt.

- Federalno ministarstvo okoliša i turizma svaku svoju aktivnost u sektoru turizma i okoliša počinje i završava uvijek s istim ciljem - uvijek i svugdje na najbolji mogući način predstaviti turističke potencijale ne samo Federacije, nego i BiH, pojačati interes za našu ponudu koja mora biti još kvalitetnija, brža i bolja. Suradnja s jedinicama lokalne samouprave i podupiranje kvalitetnih projekata koji doprinose ukupnom napredku, naše je trajno opredjeljenje i najbolji način da se sustavno i transparentno rješavaju pitanja održivog razvoja u zajedničkom interesu - kazao je ministar Herceg.

Do sada su na Sajmu promovirani izlagači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Italije, Francuske, Turske, Finske i Izraela, a ove godine sudjeluje više od 250 izlagača sa suizlagačima, na izložbenom prostoru od 10.000 četvornih metara na Gradskoj otoci. Predviđeno je i održavanje projnih pratećih sadržaja u sklopu "Ekobisa 2010".

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE