Nazad

Aktuelno

Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Bihaću i Bosanskoj Krupi
25 Sep 2009

U sklopu sveobuhvatnih aktivnosti na obilježavanju Svjetskog dana turizma, Federalno ministarstvo okoliša i turizma će u subotu, 26. rujna 2009., upriličiti svečanost dodjele certifikata turističkim vodičima sa područja Unsko-sanskog kantona. Svečanost će biti održana u Bihaću u restoranu Paviljon s početkom u 13 sati. Tom prigodom će biti uručeni certifikati za 15 turističkih vodiča. Kvalitetni turizam, kakav zagovara Federalno ministarstvo okoliša i turizma i kakvoga trebaju potencijalni turisti, nužno traži kvalitetan kadar koji je moguće dobiti jedino kvalitetnim školovanjem. Stoga je Svjetski dan turizma najbolja prigoda da se i javno promoviraju novo certificirani turistički vodiči s područja Unsko-sanskog kantona koja zahvaljujući iznimnim prirodnim i kulturnim vrijednostima s pravom gradi imidž prepoznatljive i poželjne turističke destinacije.

Nakon dodjele certifikata turističkim vodičima, prigodno obilježavanje Svjetskog dana turizma biti će nastavljeno u Bosanskoj Krupi koja je domaćin Regionalne smotre folklora, smotre koja snažno doprinosi promociji i očuvanju tradicijske kulture i identiteta destinacije. Smotra koja se održava u organizaciji KUD "Grmeč" i pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma, započet će u 26. rujna u 18:00 sati svečanim mimohodom folklornih skupina ulicama Bosanske Krupe.

Kako je turizam gospodarska grana iznimno ovisna o medijima, njihovoj potpori i načinu na koji se prezentira stanje u turizmu, pozivamo Vas da, sukladno svojim programskim mogućnostima, 26. rujna 2009. posvetite medijskom praćenju svečanosti dodjele certifikata turističkim vodičima u Bihaću odnosno Regionalne smotre folklora u Bosanskoj Krupi čime dajete svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana turizma čija je ovogodišnja tema "Turizam, slavljenje razlika".
 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE