Nazad

Aktuelno

Mujezinovićevo pismo Dodiku
18 Sep 2009

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović uputio je danas pismo predsjedniku Vlade Republike Srpske Miloradu Dodiku, u kojem se kaže:

“Poštovani!

U svom pismu od 17.9.2009. godine, predsjednik Upravnog odbora 'Elektroprijenosa' a.d. Banjaluka, informirao nas je, u svojstvu članova Skupštine akcionara, da Upravni odbor na sjednici zakazanoj za 17.9.2009. godine nije imao kvorum, te da nije mogao održati sjednicu, što može imati dodatne posljedice za funkcioniranje ove kompanije, naročito imajući u vidu činjenicu da je izvršnim direktorima istekao mandat 1.3.2009. godine, te da 19.9.2009. godine ističe mandat i generalnom direktoru.

S tim u vezi, predlažem da u najskorije vrijeme održimo sastanak, na kojem ćemo razmotriti moguća rješenja po pitanju daljnjeg rada Kompanije.

Predlažem, također, da razmotrimo i stepen implementacije Sporazuma o načinu izmirivanja potraživanja 'Gazprom Exporta' Moskva za isporučeni, a neplaćeni prirodni gas, te da razmotrimo i dodatne mogućnosti rješavanja pitanja snabdijevanja prirodnim gasom.

Tačan termin i mjesto održavanja sastanka dogovorili bi naši kabineti.

Očekujem Vaš prijedlog”, navodi se na kraju pisma premijera Mujezinovića.
 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE