Nazad

Aktuelno

Sastanak u Vladi FBiH s timom Svjetske banke o pomoći u restrukturiranju javnih prihoda
17 Sep 2009

Danas je s timom Svjetske banke, koji radi na kreditu za podršku restrukturiranja javnih rashoda u našoj zemlji, u Vladi Federacije BiH održan završni sastanak kojem su, uz premijera FBiH Mustafu Mujezinovića, prisustvovali i njegov zamjenik i federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda, te federalni ministri Zahid Crnkić, Perica Jelečević i Safet Omerović.

Tim Svjetske banke na ovom sastanku sačinjavali su šef Ureda ove institucije u BiH Marco Mantovanelli, glavni ekonomista za regiju Ronald Hood i glavni ekonomista za BiH Orhan Nikšić.

Razgovori su protekli u sagledavanju efekata sastanaka vođenih proteklih dana s predstavnicima Vlade FBiH u cilju ispunjenja uvjeta Svjetske banke za dodjelu kredita.

Marco Mantovanelli je izrazio zadovoljstvo efektima tih sastanaka na kojima je u oblasti reformisanja boračko-invalidske zaštite usaglašeno više od 90 odsto otvorenih pitanja, te postignuta saglasnost i o reformama u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, penzijskom sistemu i zapošljavanju, koje imaju za cilj smanjenje budžetske potrošnje i osiguranje fiskalne održivosti u našoj zemlji.
 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE