Nazad

Aktuelno

Sastanak ministra Hercega sa izaslanstvom općine Jajce
16 Sep 2009

Ministar okoliša i turizma Federacije BiH Nevenko Herceg održao je danas u Sarajevu radni sastanak s Nisvetom Hrnjićem načelnikom Općine Jajce, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
Dvojica sugovornika izrazila su zadovoljstvo obavljenim radovima na sanaciji korita i slapišta rijeke Plive čime je spriječena daljnja erozija korita i slapišta, a u samom su koritu stvoreni maksimalni uvjeti za stimuliranje razvitka sedre po kojoj je slap nadaleko poznat i koja je pokazatelj njegove očuvanosti, ali i visoke čistoće i kvalitete voda Plive.
U Federalnom ministarstvu okoliša i turizma u tijeku su pripreme za nastavak projekta i izvođenje III faze kojom se planira daljnja zaštita i očuvanje prirodnih vrijednosti slapa u Jajcu, o čemu je ministar Herceg izvijestio načelnika Hrnjića.
Načelnik Hrnjić posebno je istaknuo zahvalnost Federalnom ministarstvu okoliša i turizma na snažnoj podršci projektima zaštite okoliša i prirodnih vrijednosti koji se, uz projekt sanacije korita i slapišta Plive, implementiraju na području općine Jajce. Riječ je o obnovi i revitalizaciji Aifelova mosta, ugradnje eko mreže na rijeci Plivi i projekt turističke rasvjete Mlinčića.
Zajednički je stav da će ovakvi projekti osnažili ponovnu kandidaturu uže povijesne jezgre Jajca za upis na Listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a, što je jedan od prioritetnih ciljeva Općine. Tokom sastanka je još jednom potvrđena snažna volja obiju strana za jačanjem partnerstva i nastavkom uspješne suradnje, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.


 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE