Nazad

Aktuelno

Susret premijer FBiH i ambasadora Republike Turske
16 Sep 2009

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Vefahana Odžaka. Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o načinima jačanja svih vidova saradnje dvije zemlje, posebno kada je riječ o ekonomiji.

Premijer Mujezinović zahvalio se na dosadašnjoj pomoći koju je Turska pružila Bosni i Hercegovini, uz konstataciju kako je evidentno da se saradnja dviju zemalja poboljšava iz godine u godinu, ali da može biti i bolja.

- U tom smislu, pred Vladom FBiH je zadatak da osigura stranim investitorima ambijent za bolje poslovanje - kazao je Mujezinović, predstavivši turskom ambasadoru mogućnosti investiranja na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, brzih cesta, u elektroenergetskom sektoru, trgovini, poljoprivredi, te proizvodnji halal i zdrave hrane.

Turski ambasador kazao je kako postoji veliki interes turskih kompanija za ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, kao i za dodatno investiranje onih koji se već nalaze na tržištu naše zemlje.

- Planiramo početkom naredne godine organizirati veliki simpozij na kojima bi bio prisutan veliki broj turskih kompanija, a na kojem bi bili predstavljeni potencijali Bosne i Hercegovine - dodao je ambasador Odžak.
Posebno je naglasio kako Turska želi da Bosna i Hercegovina ima svijetlu i prosperitetnu budućnost, u čemu ima bezrezervnu podršku i pomoć ove zemlje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.


 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE