Nazad

Aktuelno

Razgovori o kreditnom aranžmanu za budžetsku podršku
10 Sep 2009

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, sa zamjenikom Vjekoslavom Bevandom i resornim ministrima u Vladi FBiH –Zahidom Crnkićem, Safetom Omerovićem, Pericom Jelečevićem i Edinom Mušićem, imao je danas sastanak sa Misijom Svjetske banke , koju je predvodio glavni ekonomista za regiju Ronald Hood.

Misija se nalazi u višednevnoj posjeti našoj zemlji sa ciljem pripreme Kredita za podršku restrukturiranju javnih rashoda u visini od 100 miliona američkih dolara, od kojih su 70 % beskamatna IDA sredstva. Današnjem sastanku u Vladi FBiH prisustvovao je i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Safet Softić, kao i direktor Svjetske banke u BiH Marco Mantovanelli.

Pomoć Svjetske banke našoj zemlji za restrukturiranje javnih rashoda je odgovor na svjetsku ekonomsku krizu i treba da doprinese stabilizaciji budžeta i ekonomskom oporavku, a vezana je s aranžmanom koji je naša zemlja sklopila sa MMF-om.

U narednim danima će ovaj tim Svjetske banke imati više sastanaka sa domaćim zvaničnicima u raznim resorima da bi na kraju na zajedničkom sastanku sa predstavnicima države i entiteta bili sumirani rezultati ove posjete i dogovoreni dalji zadaci.
 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE