Nazad

Aktuelno

Federalni premijer posjetio nogometnu reprezentaciju BiH
08 Sep 2009

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović posjetio je danas na Ilidži nogometnu reprezentaciju Bosne i Herecegovine uoči sutrašnjeg meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Turske. Tokom posjete, kojoj je prisustvovao i sekretar Vlade FBiH Ismet Trumić, premijer Mujezinović čestitao je reprezentativcima naše zemlje na dosadašnjim rezultatima, te im poželio uspjeh u sutrašnjem meču.

- Reprezentacija BiH je najbolji bosanskohercegovački proizvod. Ponosni smo na naše momke koji su u dosadašnjim susretima pokazali kvalitet, znanje i htijenje. Uz malo sportske sreće, rezultat ni sutra neće izostati - kazao je premijer Mujezinović, najavivši da će sutra prisustvovati utakmici na Bilinom polju u Zenici.

Selektor Nogomentne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević zahvalio je premijeru Mujezinoviću na podršci. Koliko interesovanje vlada za sutrašnju utakmicu, kazao je selektor Blažević, svjedoči i dolazak premijera Turske Recepa Tayyipa Erdogana na Bilino polje.

- Sve što smijem obećati u ovom trenutku je da ću svoje izabranike na terenu forsirati da igraju iznad svojih mogućnosti. To su odlični momci. S druge strane, mogu vam sa sigurnošću reći kako su oni i najbolji ambasadori naše zemlje. Stoga je veoma važno za našu zemlju da se plasiramo na ovakvo veliko takmičenje. Cijela Evropa sa simpatijama gleda na nas i želi nam uspjeh i odlazak na Svjetsko prvenstvo - kazao je selektor Blažević.
 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE