Nazad

Aktuelno

Reagiranje federalnog premijera
04 Sep 2009

Povodom tvrdnji u javnosti u vezi s plaćom premijera Federacije Bosne i Hercegovine, federalni premijer Mustafa Mujezinović izdao je saopćenje u kojem se kaže:

“Dužnost mi je informirati javnost da sam prvu plaću, koja je akontativno obračunata i isplaćena, kao i svim budžetskim korisnicima u Federaciji BiH, primio umanjenu za 15 posto u odnosu na ukupna primanja koja je premijer Federacije BiH ostvario u decembru 2008. godine.

Zbog ovakvih netačnih i neprovjerenih informacija, kojima se stvara pogrešna slika u javnosti, neću dozvoliti da propadne Stand by aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, nego ću istrajati u svojim nastojanjima da osiguram finansijsku konsolidaciju i stabilnost prije svega Federacije Bosne i Hercegovine, ali i svih nivoa vlasti.

Također mi je dužnost informirati javnost da ukupna primanja i plaća premijera Federacije Bosne i Hercegovine nisu najviša u Federaciji Bosne i Hercegovine. Mogu slobodno tvrditi da su u odnosu na ukupna primanja zaposlenih u administraciji u Federaciji BiH, ako pravimo neki redoslijed po visini primanja, na stotom mjestu”, kaže se u reagiranju premijera FBiH Mustafe Mujezinovića.
 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE