Nazad

Aktuelno

Premijerovo pismo Crnkiću, Ganiću i Redžiću
02 Sep 2009

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović uputio je danas federalnom ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zahidu Crnkiću, predsjedniku Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Izetu Ganiću i predsjedniku Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH Safetu Redžiću pismo u kojem se kaže:

”Kao što Vam je poznato, na sastanku koji je održan 20. augusta 2009.godine, prihvatio sam prijedlog predsjednika Organizacije porodica šehida i poginulih boraca i Saveza RVI za određenu vrstu kategorizacije obračuna i isplate novčane naknade korisnicima boračko-invalidske zaštite u Federaciji BiH.

Obzirom da predstavnici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predstavnici boračkih udruženja još nisu usaglasili konačne stavove u vezi sa ovim prijedlogom, tražim da ministar i predstavnici udruženja u najskorije vrijeme dogovoreno sprovedu u djelo i usaglase stavove.

Smatram da će na ovaj način biti ispunjeni zahtjevi boračkih udruženja, ali i obaveze preuzete Stand by aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom“, kaže se u pismu premijera Mujezinovića.
 

 
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE