Nazad

Aktuelno

Kebo i Branković u “Milkosu”
25 Sep 2007

Dopredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković posjetili su danas, u Binježevu kod Sarajeva, pogone industrije mlijeka “Milkos” i punionice osvježavajućih napitaka “Sinalco”, koje posluju u sastavu grupacije “Teleoptic”.
Najviše zanimanja Kebo i Branković pokazali su za pogon prerade mlijeka, za koji je generalni direktor Nedim Čaušević kazao da je posljednja riječ tehnologije i da odgovara najvišim europskim standardima. Paleta proizvoda stalno se proširuje, a mlijeko se otkupljuje od oko 2.500 kooperanata iz cijele BiH.
Dopredsjednik Kebo je izjavio kako je impresioniran onim što je danas vidio, prije svega organizacijom proizvodnje, te realnim planovima “Milkosa” za izlazak na tržišta van Bosne i Hercegovine.
Premijer Branković kazao je kako u ovakvim kompanijama Vlada Federacije BiH prepoznaje partnera radi zajedničkog pravljenja razvojnih planova.
- Kada je u pitanju “Milkos”, kojem godišnje nedostaje 1.000.000 litara mlijeka za preradu, naš je zajednički cilj doći do modela poticanja proizvodnje mlijeka. To se uklapa i u strategijske ciljeve Vlade u ovom mandatu, u kojima je poljoprivreda prepoznata kao jedna od ključnih grana koje mogu ubrzati ekonomski napredak - kazao je Branković.
Prema riječima direktora Čauševića, za iduću godinu planirano je ulaganje još 12.000.000 konvertibilnih maraka u proširenje pogona za preradu mlijeka.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE