Nazad

Aktuelno

Projekti saradnje sa Federacijom BiH
24 Sep 2007

Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković danas je primio delegaciju njemačke pokrajine Hessen koju je predvodio njen menadžer dr. Dieter Kreuziger

On je upoznao federalnog premijera sa namjerom njihovih ekspertnih timova, da u saradnji sa domaćim stručnjacima, u okviru specijalnih programa, pomognu bržem razvoju privrednih i turističkih potencijala Federacije BiH uz korištenje savremene tehnologije.

Premijer Branković istakao je da Vlada FBiH u programu rada u prioritet stavlja izgradnju javnog infrastrukturnog sistema.

- Izgradnja novih kapaciteta u proizvodnji električne energije, nastavak gradnje autoputa uz rekonstrukciju i obnovu mreže saobraćajnica unutar Federacije BiH, ulaganje u razvoj poljoprivrede kao i zaštitu životne sredine su projekti od prvorazrednog značaja za naš dalji razvoj i zapošljavanje - istakao je federalni premijer i pojasnio da se njihovom realizacijom omogućava brži dolazak stranih investitora i savremenih tehnologija.

Njemačka pokrajina Hessen želi da u tome učestvuje- rečeno je na ovom sastanku na kojem je premijeru Brankoviću upućen poziv da uskoro posjeti ovu njemačku pokrajinu i sa njenim rukovodstvom dogovori oblike buduće saradnje.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Saveza demobilisanih boraca Mehmed Šišić koji je već ostvario kontakte sa ovom pokrajinom u cilju realizacije projekta zapošljavanja demobilisanih boraca.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE