Nazad

Aktuelno

Akcizama zaštititi domaću proizvodnju
24 Sep 2007

Vlada Federacije BiH iskoristit će sav instrumentarij koji joj je na raspolaganju kako bi Zakon o akcizama BiH bio izmijenjen, čime bi bile stvorene pretpostavke za zaštitu domaće proizvodnje.

Ovakvo stajalište je danas premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković iznio tijekom susreta s predstavnicima Udruge “Kupujmo i koristimo domaće kvalitetno proizvedeno u BiH”, koji su ga upoznali s problemima s kojima se suočavaju industrijske oblasti koje su pod akciznim režimom, odnosno prerada kave, duhanska i kemijska industrija, nafta i naftni derivati, te prizvodnja lijekova.

Na sastanku, u čijem je radu sudjelovala i savjetnica federalnog premijera i predstavnica FBiH u Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje Šefika Hafizović, ukazano je na neravnopravnost domaćih proizvođača u odnosu na inozemnu konkurenciju na bh. tržištu. Istodobno, zemlje u okruženju zaštitile su vlastita tržišta i na njih je našim proizvođačima iznimno teško, ako ne i nemoguće izaći.

Obrazloživši kako su odluke i instrukcije Federalne vlade obvezujuće jedino za njezine predstavnike u Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje, premijer Branković je od Udruge “Kupujmo i koristimo domaće kvalitetno proizvedeno u BiH” zatražio još aktivniji angažman kako bi javnost što bolje bila upoznata s posljedicama pojedinih odredaba Zakona o akcizama, odnosno razlozima za njegovu izmjenu.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE