Nazad

Aktuelno

Do nove godine nema promjena
20 Sep 2007

U Vladi Federacije BiH  održan je sastanak o aktuelnoj problematici u gasnom sektoru uoči početka grijne sezone. Pored  premijera FBiH dr. Nedžada Brankovića, razgovorima su prisustvovali  federalni ministri za trgovinu, odnosno energiju, rudarstvo i industriju  Desnica Radivojević i Vahid Hećo,   ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić i direktori BH Gasa i Sarajevo Gasa Almir Bećarević i Salih Selmanović.

Prema riječima Premijera ovaj i slični sastanci u Vladi FBiH  održavaju se sa ciljem strateškog planiranja  daljeg razvoja i sticanja uvida u trenutno stanje u raznim sektorima i granama privrede.

Uoči grijne sezone danas se razgovaralo o tome   hoće li snabdijevanje prirodnim gasom biti stabilno i da li će doći do njegovog poskupljenja.

Ukazujući na nepovoljna kretanja  cijena nafte na svjetskom tržištu, koje ovih dana dostižu rekordne veličine, što će se svakako odraziti i na cijene gasa u dogledno vrijeme, direktor BH gasa Almir Bećarević je rekao da do Nove godine neće doći do povećanja cijena gasa te da će snabdijevanje biti stabilno.

Uz ove dobre vijesti za Sarajevo,  koje se uglavnom grije na gas,  upozoravajuća je, ipak,  situacija u Toplanama bez čije sanacije čitav sistem može doći u pitanje.

Zbog toga je neophodno da se sa ovim problemom pored Vlade kantona Sarajevo aktivno pozabave i gradske opštine i druge strukture- zaključeno je na ovom sastanku uz dogovor da se do početka grijne sezone  još razgovara o ovoj temi.
 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE