Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i tačke 10. stav (10) Programa utroška sredstava "Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji BiH" iz oblasti namjenske industrije ("Službene novine Federacije BiH", broj 23/18), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 167. sjednici, održanoj 20.12.2018. godine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O IZBORU KORISNIKA GRANT SREDSTAVA

UTVRĐENIH U RAZDJELU 17. BUDŽETA

FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2018.

GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU ENERGIJE,

RUDARSTVA I INDUSTRIJE "KAPITALNI

TRANSFERI JAVNIM PREDUZEĆIMA -

FINANSIRANJE RAZVOJNIH PROJEKATA U

FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE" IZ OBLASTI

NAMJENSKE INDUSTRIJE

 

 

I

 

 

Iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 5/18 i 44/18), u skladu sa Odlukom o usvajanju Programa utroška sredstava "Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji BiH" iz oblasti namjenske industrije ("Službene novine Federacije BiH", broj 23/18), utvrđuje se raspodjela sredstava "Kapitalni transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji BiH" iz oblasti namjenske industrije, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 3.000.000,00 KM prema odobrenim zahtjevima, za finansiranje razvojnih projekata privrednih društava iz oblasti namjenske industrije, kako slijedi:

- Privrednom društvu UNIS GINEX d.d. Goražde, Višegradska bb, Goražde, odobrava se dodjela dijela sredstava iz tačke I ove odluke u ukupnom iznosu od 500.000,00 KM za sufmansiranje opreme za laboraciju inicijalnih kapisli tipa BROXER 04,5 rnm i 05,5 mm vlažnim postupkom i opreme za laboraciju inicijalnih kapisli tipa BERDAN 05,5 mm vlažnim postupkom sa konverzijom za inicijalne kapisle 08 mm.

- Privrednom društvu IGMAN d.d. Konjic,. Donje polje 42, Konjic, odobrava se dodjela dijela sredstava iz tačke I ove odluke u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 KM za nabavku opreme za proizvodnju pištoljske municije.

- Privrednom društvu PRETIS d.d. Vogošća, Igrnanska bb, Vogošća, odobrava se dodjela dijela sredstava iz tačke I ove odluke u ukupnom iznosu od 600.000,00 KM za sufinansiranje linije za izradu, raketnog programa i čahura.

- Privrednom društvu BNT Tvornica, mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik, ul. Mehmeda Spahe br. l, Novi Travnik, odobrava se dodjela dijela sredstava iz tačke I ove odluke u ukupnom iznosu od 400.000,00 KM za sufinansiranje nabavke mašine za obradu proizvoda većih gabarita i nabavka CNC mašine za obradu većih konstrukcija.

 

 

II

 

 

Sredstva iz tačke I ove odluke isplatit će se iz sredstava Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, ekonomski kod 6155 - "Kapitalni

transferi javnim preduzećima - Finansiranje razvojnih projekata u Federaciji BiH" iz oblasti namjenske industrije.

 

 

III

 

 

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će sa korisnicima grant sredstava sklopiti ugovore o realizaciji dodijeljenih grant sredstava, sa definisanim pravima i obavezama ugovornih strana.

 

 

IV

 

 

Korisnici sredstava iz tačke I ove odluke dužni su dostaviti Federalnom ministarstvu energije, rudarstva h industrije izvještaje i materijalne dokaze o utrošenim budžetskim sredstvima.

 

 

V

 

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

 

VI

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u

"Službenim novinama Federacije BiH".

 

 

V broj 1526/2018

20. decembra 2018. godine

Sarajevo

 

Premijer

Fadil Novalić, s. r.