Na temelju članka 19. stavak 2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), članka 64. stavak (1) točka a), članka 70. st. (1), (3) i (6) Zakona o javnim nabavama ("Službeni glasnik BiH", broj 39/14), na Preporuku Povjerenstva za provođenje postupka javne nabave usluga za izbor pravne osobe kao stručnog konzultanta za pružanje konzultantskih usluga Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u pripremi, provođenju javnog nadmetanja i izradi tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine broj 06-14-1507-1/18 od 09.08.2018. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 167. sjednici, održanoj 20.12.2018. godine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUDITELJA ZA JAVNU NABAVU USLUGA PRAVNE OSOBE KAO STRUČNOG KONZULTANTA ZA PRUŽANJE KONZULTANTSKIH USLUGA VLADI FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE U PRIPREMI, PROVOĐENJU JAVNOG NADMETANJA I IZRADI TENDERSKE

DOKUMENTACIJE ZA RASPISIVANJE

MEĐUNARODNOG JAVNOG POZIVA ZA DODJELU

KONCESIJE ZA ISTRAŽIVANJE I EKSPLOATACIJU

NAFTE I PLINA NA PROSTORU FEDERACIJE BOSNE I

HERCEGOVINE - OZNAKA I NAZIV IZ JRJN 76200000-5-

STRUČNE USLUGE ZA NAFTNU INDUSTRIJU

 

 

I

 

 

Ovom odlukom Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Vlada) prihvata preporuku Povjerenstva za provođenje postupka javne nabave usluga za izbor pravne osobe kao stručnog konzultanta za pružanje konzultantskih usluga Vladi u pripremi, provođenju javnog nadmetanja i izradi tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Povjerenstvo), broj 0644-1507-3/18 od 04.12.2018. godine i Ugovor za javnu nabavu usluga za izbor pravne osobe kao stručnog konzultanta za pružanje konzultantskih usluga Vladi u pripremi, provođenju javnog nadmetanja i izradi tenderske dokumentacije za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine - Oznaka i naziv iz JRJN 76200000-5-Stručne usluge za naftnu industriju, dodjeljuje se ponuditelju IHS Global Ltd, London, ponuda od 19.11.2018. godine za ponuđenu cijenu 1.275.643,80 KM bez PDV-a.

 

 

II

 

 

Ovlašćuje se federalni ministar energije, rudarstva i industrije da potpiše ugovor sa odabranim konzultantom.

 

 

III

 

 

Ugovor će se dostaviti na potpis izabranom ponuditelju IHS Global Ltd, London, po proteku roka od 10 dana računajući od dana kada je ponuditelj obaviješten o izboru najpovoljnije ponude.

 

 

IV

 

 

Za izvršenje ove odluke zadužuje se Služba za financijsko-računovodstvene poslove Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

 

 

V

 

 

Ova odluka objavit će se na web-stranici www.fmeri.gov.ba istovremeno s upućivanjem ponuditelju koji je sudjelovao u postupku javne nabave, sukladno članku 70. stavak (6) Zakona o javnim nabavama.

 

 

VI

 

 

Ponuditelj koji je sudjelovao u postupku nadmetanja može, radi zaštite svojih prava i pravnih interesa izjaviti žalbu Vladi u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove odluke.

 

 

VII

 

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH" i dostaviti ponuditelju koji je sudjelovao u postupku javne nabave, sukladno članku 71. stavak (2) Zakona o javnim nabavama.

 

 

V broj 1485/2018

20. prosinca 2018. godine

Sarajevo

 

Premijer

Fadil Novalić, v. r.