Na temelju čl. 32. i 37. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 5/18), na prijedlog federalnog ministra rada i socijalne politike, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 164. sjednici, održanoj 23.11.2018. godine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O IZMJENAMA ODLUKE O USVAJANJU PROGRAMA

UTROŠKA SREDSTAVA S KRITERIJIMA RASPODJELE

SREDSTAVA TEKUĆIH I KAPITALNIH TRANSFERA

UTVRĐENIH PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I

HERCEGOVINE ZA 2018. GODINU FEDERALNOM

MINISTARSTVU RADA I SOCIJALNE POLITIKE

 

 

I

 

 

U Odluci o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike ("Službene novine Federacije BiH", br. 23/18 i 52/18) u točki I podtočka 9. "Kapitalni transferi neprofitnim organizacijama -Institut za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja" u tabeli pod rednim brojem 9.1. tekst u koloni "Svrha programa" mijenja se i glasi:

"Kupovina dijela prostorija u sjedištu instituta u Sarajevu, Branislava Đurđeva 12 cca 770,00 m2, te detaljna adaptacija /rekonstrukcija prostorija/odjeljenja u Vlasništvu Instituta u Zenici, Mostaru, Bihaću i dr.".

U podtočki 9. iza stava (2) dodaje se novi stav (3) koji glasi:

"Adaptacija/rekonstrukcija prostorija/odjeljenja instituta u Zenici, Mostaru, Bihaću i dr. vrši se radi poboljšanja uvjeta korisnika usluga, odnosno za osiguranje neophodnih infrastrukturnih uvjeta za funkcioniranje Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja i blagovremenog obavljanja poslova iz okvira nadležnosti."

 

 

II

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u

"Službenim novinama Federacije BiH".

 

 

V broj 1348/2018

23. studenoga 2018. godine

Sarajevo

 

Premijer

Fadil Novalić, v. r.