Na osnovu člana 115. stav (2) Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercego­vine, na 163. sjednici, održanoj 15.11.2018. godine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O DAVANJU NA KORIŠTENJE POSLOVNIH

PROSTORA U SARAJEVU, ULICA ISMETA

MUJEZINOVIĆA BROJ 26 D I BROJ 28 L, GORSKOJ

SLUŽBI SPAŠAVANJA FEDERACIJE BOSNE I

HERCEGOVINE - GSS FBiH

 

 

I

 

 

Poslovni prostor u Sarajevu, ulica Ismeta Mujezinovića broj 26 D, prizemlje, površine 81,50 m2 i poslovni prostor u Sarajevu, ulica Ismeta Mujezinovića broj 28 L, prizemlje, površine 81,50 m2 koji se nalaze u zgradi izgrađenoj na k.č. 2255/2 K.O. Sarajevo V, daje se na privremeno korištenje na period od pet godina, Gorskoj Službi Spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine -GSS FBiH, bez naknade.

 

 

II

 

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da sačini ugovor kojim će se urediti pitanje naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, teiefona, odvoza otpada i drugih obaveza nastalih korištenjem poslovnih prostora iz tačke I ove odluke) i izvrši zapisničku predaju.

 

 

III

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u

"Službenim novinama Federacije BiH".

 

 

V broj 1322/2018

15. novembra 2018. godine

Sarajevo

 

Premijer

Fadil Novalić, s. r.