Na osnovu članova 24. i 37. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije. Bosne i Hercegovine za 2018. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 5/18), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 158. sjednici, održanoj 19.10.2018. godine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O IZMJENAMA ODLUKE O USVAJANJU PROGRAMA

UTROŠKA SREDSTAVA NAMIJENJENIH ZA

FINANSIRANJE RAZVOJNIH PROJEKATA U

FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE ZA PRIVATNA

PREDUZEĆA IZ OBLASTI NAMJENSKE INDUSTRIJE

 

 

I

 

 

U Odluci o usvajanju Programa utroška sredstava namijenjenih za finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine za privatna preduzeća iz oblasti namjenske industrije ("Službene novine Federacije BiH", broj 23/18), u Programu, koji čini sastavni dio Odluke, u tački 6., stav (2) se mijenja i glasi:

"Korisnici sredstava po ovom Programu su privredna društva sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine čija je osnovna djelatnost definisana u tački 5. ovoga Programa. Privredna društva koja apliciraju za dodjelu grant sredstava moraju biti registrovana za "Proizvodnju naoružanja i vojne opreme" u skladu sa Zakonom o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 79/07), te da zapošljavaju najmanje 10 zaposlenika.".

U tački 10., stav (1), alineja 2. mijenja se i glasi:

"Program sa detaljnom specifikacijom i rekapitulacijom potrebnih novčanih sredstava za realizaciju programa/projekta koji se kandiduje za dodjelu sredstava, sa očekivanim efektima utroška sredstava"."

U alineji 10., broj: "20" zamjenjuje se brojem: "10".

 

 

II

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u

"Službenim novinama Federacije BiH".

 

 

V broj 1204/2018

19. oktobra 2018, godine

Sarajevo

 

Premijer

Fadil Novalić, s. r.