Na temelju članka 16. stavak (1) Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite ("Službene novine Federacije BiH", broj 82/09), a u svezi sa člankom 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 156. sjednici, održanoj 13.09.2018. godine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O IZMJENI I DOPUNI ODLUKE O OSIGURANJU

KADROVSKIH I MATERIJALNIH PRETPOSTAVKI ZA

PROVOĐENJE ZAKONA O PROVOĐENJU KONTROLE

ZAKONITOSTI KORIŠTENJA PRAVA IZ OBLASTI

BRANITELJSKO-INVALIDSKE ZAŠTITE

 

 

I

 

 

U Odluci o osiguranju kadrovskih i materijalnih pretpostav­ki za provođenje Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite ("Službene novine Federacije BiH", br. 70/16, 90/16 i 82/17), u točki V stavak (1) alineja l. mijenja se i glasi:

"Član Revizorskog tima za kontrolu koji okonča kontrolu (izda nalog za izdavanje uvjerenja na FMB1 ili FMB2 obrascu) u minimalno 200 predmeta mjesečno, ostvaruje pravo na novčanu naknadu za taj mjesec u iznosu od 600 KM.

Ukoliko Revizorski tim za kontrolu pored kontrole redovitih predmeta vrši i kontrolu u ponovnom postupku po presudi ili žalbi, minimalan broj predmeta za ostvarivanje prava na novčanu naknadu će se računati na način da će se jedan okončani predmet u ponovnom postupku računati kao 5 okončanih predmeta u redovnom postupku.

Član Revizorskog tima za kontrolu za predmet okončan u redovitom postupku ostvaruje pravo na novčanu naknadu u iznosu od l KM, a za predmet okončan u ponovnom postupku ostvaruje pravo na novčanu naknadu u iznosu od 5 KM".

U stavku (2) riječi "ili 40 predmeta u ponovnom postupku po žalbama i po presudama nadležnih sudova", brišu se.

U stavku (3) riječi "ili 40 predmeta u ponovnom postupku po žalbama i po presudama nadležnih sudova", brišu se.

 

 

II

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u

"Službenim novinama Federacije BiH".

 

 

V broj 1115/2018

13. rujna 2018. godine

Sarajevo

 

Premijer

Fadil Novalić, v. r.