Na osnovu čl. 32. i 37. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 5/18), na prijedlog federalnog ministra rada i socijalne politike, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 147. sjednici, održanoj 14.06.2018. godine, donosi

 

 

O D L U K U

 

O IZMJENAMA ODLUKE O USVAJANJU PROGRAMA

UTROŠKA SREDSTAVA S KRITERIJIMA RASPODJELE

SREDSTAVA TEKUĆIH I KAPITALNIH TRANSFERA

UTVRĐENIH BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I

HERCEGOVINE ZA 2018. GODINU FEDERALNOM

MINISTARSTVU RADA I SOCIJALNE POLITIKE

 

 

I

 

 

U Odluci o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih i kapitalnih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike ("Službene novine Federacije BiH", broj 23/18) u tački I podtačka 6. "Tekući transferi neprofitnim organizacijama -Strategija deinstitucionalizacije i transformacije ustanova socijalne zaštite u Federaciji BiH (2014-2020)" u tabeli pod rednim brojem 6.1. tekst u koloni "Naziv korisnika sredstava" mijenja se i glasi:

"-     Javne ustanove registrovane za zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja u Federaciji BiH koje su u procesu transformacije".

U podtački 6. Opšti kriteriji za raspodjelu sredstava i Posebni kriteriji za raspodjelu sredstava mijenjaju se i glase:

"Opšti kriteriji za raspodjelu sredstava:

- Javne ustanove registrovane za zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja u Federaciji BiH koje su u procesu transformacije.

Posebni kriteriji za raspodjelu sredstava:

- Plan transformacije ustanove s odlukom osnivača o usvajanju istog;

- Dostavljen Plan provedbe edukacije stručnog kadra ustanove i zaposlenih u centrima za socijalni rad s područja kantona u kojem ustanova ima sjedište;

- Mogućnost finansiranja aktivnosti iz ovoga Programa iz vlastitih izvora i pružanje drugih vidova materijalne podrške (npr. osiguranje prostora za provođenje obuke)."

 

 

II

 

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u

"Službenim novinama Federacije BiH".

 

 

V broj 828/2018

14. juna 2018.godine

Sarajevo

 

Premijer

Fadil Novalić, s. r.