Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 15. Zakona o cestama Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije, br. 12/10, 16/10-isp. i 66/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 90. sjednici, održanoj 10.02.2017. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRIJENOSU VRIJEDNOSTI ULAGANJA NA
IZGRAĐENOM MEĐUNARODNOM GRANIČNOM
PRIJELAZU BIJAČA, DIONICA POČITELJ - BIJAČA,
PODDIONICA BIJAČA - KRAVICE SA JAVNOG
PODUZEĆA AUTOCESTE FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE D.O.O. MOSTAR NA UPRAVU ZA
NEIZRAVNO OPOREZIVANJE BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Prenosi se vrijednost izvršenih ulaganja na izgrađenom Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača do nivoa objekata, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Bijača - Kravice u iznosu od 9.757.182,12- KM sa Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar na Upravu za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Osim direktnih ulaganja kreditnih sredstava iz stavka (1) ove točke odluke (EBRD 38716, 28.10.2008. godine, Anex 24.06.2013. godine) izvršenih u izgradnju GP Bijača sa Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar na Upravu za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine prenosi se i vrijednost izvršenih ulaganja za naknade na temelju troškova kamate i provizije koji su do sada nastali u svezi sa navedenom izgradnjom u ukupnom iznosu od 240.014,65 KM.

 

II

 

Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine će vršiti obračun pripadajućeg dijela troškova kamata na temelju kreditnih sredstava EBRD-a iskorištenih za financiranje izgradnje Graničnog prijelaza Bijača. Uprava za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine će na temelju obavijesti o iznosu pripadaju­ćeg dijela kamate po navedenom temelju - koju će im dostaviti Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine, izvršiti terećenje svojih troškova poslovanja.

 

III

 

Vrijednost izvršenih ulaganja iz točke I ove odluke Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar će isknjižiti iz svoje evidencije na teret kapitala.

 

IV

 

Uprava za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine će u svoje poslovne knjige uknjižiti vrijednost izvršenih ulaganja iz točke I ove odluke kao i iznos pripadajućeg dijela troškova kamata na temelju kreditnih sredstava EBRD-a iskorištenih za financiranje izgradnje Graničnog prijelaza Bijača.

 

V

 

Sastavni dio ove odluke čini Izvješće Komisije za primo­predaju dokumentacije za Projekat Međunarodnog graničnog prijelaza Bijača od 09.12.2016. godine.

 

VI

 

Za realiziranje ove odluke zadužuje se Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar.

 

VII

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 199/2017
10. veljače 2017. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.