Na temelju članka 31. stavak (1) i članka 38. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 104/16), na prijedlog federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 88. sjednici, održanoj 27.01.2017. godine, donosi

 

O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
"TEKUĆI TRANSFER NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA - ZA PODRŠKU FONDACIJI ZA PRUŽANJE POMOĆI U RJEŠAVANJU STAMBENIH PITANJA PRIPADNIKA BORAČKIH POPULACIJA", UTVRĐENOG PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2017. GODINU, FEDERALNOM
MINISTARSTVU ZA PITANJA BRANITELJA I
INVALIDA DOMOVINSKOG RATA/FEDERALNOM
MINISTARSTVU ZA PITANJA BORACA I INVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA

 

I

 

Usvaja se Program utroška sredstava "Tekući transfer neprofitnim organizacijama - za podršku Fondaciji za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračkih populacija", utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 104/16), Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, u iznosu od 675.000,00 KM.

 

II

 

Realizacija ove odluke izvršit će se u skladu sa raspolo­živim proračunskim sredstvima u 2017. godini.

 

III

 

Sredstva iz točke I ove odluke isplatit će se na teret sredstava utvrđenih u razdjelu 32, ekonomski kod 6143, Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

 

IV

 

Odobrena sredstva iz točke I uplatit će se na račun Fondacije za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnika boračkih populacija, na temelju pismenog Zahtjeva Fondacije, upućenog Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, a na temelju usvojenog Programa rada Fondacije za 2017. godinu.

 

V

 

Za utrošak sredstava iz točke I ove odluke Fondacija, koja prima sredstva sa Transfera, obvezna je dostaviti konačno izvješće o njihovoj realizaciji, najkasnije do 31.12.2017. godine Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

 

VI

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministar­stvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Federalno ministarstvo financija/finansija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

VII

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 107/2017
27. siječnja 2017. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.