Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine {"Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 106. sjednici, održanoj 15.06.2017. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI NA SPORAZUM VLADE
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE I
PREDSTAVNIKA BRANITELJSIOH SAVEZA,
ORGANIZACIJA I UDRUGA O DOSTIGNUTOJ RAZINI
SREDSTAVA U PRORAČUNU FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE NA POZICIJI FEDERALNOG
MINISTARSTVA ZA PITANJA BRANITELJA I
ENVALIDA DOMOVINSKOG RATA/FEDERALNOG
MINISTARSTVA ZA PITANJA BORACA I INVALIDA
ODBRAMBENO-OSLOBODILAČKOG RATA
NAMIJENJENIH ZA RJEŠAVANJE PRIORITETNIH
ZAHTJEVA BRANITELJSKIH KATEGORIJA

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje suglasnost na Sporazum Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i predstavnika branitelj skih saveza, organizacija i udruga o dostignutoj razini sredstava u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata namijenjenih za rješavanje prioritetnih zahtjeva braniteljskih kategorija.

 

II

 

Sporazum Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i predstavnika braniteljskih saveza, organizacija i udruga o dostignutoj razini sredstava u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata namijenjenih za rješavanje prioritetnih zahtjeva braniteljskih kategorija je sastavni dio ove odluke.

 

III

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje ovlaštenje federalnom ministru za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata doc. dr. Salki Bukvareviću da u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potpiše Sporazum iz točke I ove odluke.

 

IV

 

Zadužuju se Federalno ministarstvo financija/finansija i Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata/Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata da osiguraju provođenje Sporazuma iz točke I ove odluke.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 831/2017
15. lipnja 2017. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.