Na temelju članka 19. stavak (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i članka 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 88. sjednici, održanoj 27.01.2017. godine, donosi

 

O D L U K U

O PONIŠTENJU JAVNOG OGLASA I PONOVNOM
RASPISIVANJU JAVNOG OGLASA ZA IZBOR I IMENOVANJE ČLANOVA NADZORNOG ODBORA JP "FILMSKI CENTAR SARAJEVO" D.O.O. SARAJEVO

 

I

 

Poništava se javni oglas objavljen u "Službenim novinama Federacije BiH", broj 54/16 od 13.7.2016. godine, i u dnevnim listovima "Dnevni avaz" i "Dnevni list" i pokreće se ponovni postupak raspisivanja javnog oglasa za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora JP "Filmski centar Sarajevo" d.o.o. Sarajevo.

 

II

 

Izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora iz točke I ove odluke izvršit će se sukladno odredbama Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13) i Odlukom o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora JP "Filmski centar Sarajevo" d.o.o. Sarajevo ("Službene novine Federacije BiH", broj 48/16).

 

III

 

Javni oglas iz točke I ove odluke objavit će se u "Službenim novinama Federacije BiH" i u dva dnevna lista.

 

IV

 

Postupak iz točke II ove odluke provest će Povjerenstvo koje će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovati posebnim rješenjem, sa zadatkom da, nakon zatvaranja ponovnog javnog oglasa, u roku od 30 dana, izvrši pregled prijava prispjelih na javni oglas, utvrdi njihovu formalno-pravnu ispravnost, sačini listu kandidata koji ispunjavaju tražene uvjete i listu s užim izborom najboljih kandidata i obavi intervju sa tim kandidatima, te Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dostavi rang listu sa najboljim kandidatima na dalje postupanje.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 93/2017
27. siječnja 2017. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.