Na temelju čl. 29. i 37. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 102/15 i 96/16), na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 84. sjednici, održanoj 23.12.2016. godine, donosi

 

O D L U K U

O DOPUNAMA ODLUKE O USVAJANJU PROGRAMA
UTROŠKA SREDSTAVA SA KRITERIJIMA
RASPODJELE SREDSTAVA "SUBVENCIJE
PRIVATNIM PODUZEĆIMA I PODUZETNICIMA -
POTICAJ ZA VETERINARSTVO" UTVRĐENOG
PRORAČUNOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2016. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I
ŠUMARSTVA

 

I

 

U Odluci o usvajanju Programa .utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim poduze­ćima i poduzetnicima - Poticaj za veterinarstvo" utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ("Službene novine Federacije BiH", br. 26/16 i 82/16), u tekstu Programa POGLAVLJE - UVJETI ZA KORIŠTENJE SREDSTAVA PROGRAMA, iza stavka (9) dodaje se novi stavak (10) koji glasi:
"Iz Programa će se subvencionirati veterinarske dijagno­stičke laboratorije u Federaciji Bosne i Hercegovine za provedbu laboratorijskog ispitivanja na zarazne bolesti dostavljenih uzoraka. Detaljniji uvjeti realiziranja obveza iz ovog stavka definirati će se ugovorom".
U Tabelarnom pregledu rasporeda sredstava za minimalni obujam veterinarskih aktivnosti u 2016. godini u koloni SVRHA PROGRAMA u točki 1. podtočka A) na kraju teksta dodaje se novi tekst koji glasi:
"Subvencioniranje veterinarska u Federaciji Bosne i Hercegovine za ispitivanja na zarazne bolesti dostavljenih uzoraka''.

 

II

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH''.

 

V broj 2186/2016
23. prosinca 2016. godine
Sarajevo

Premijer
Fadil Novalić, v. r.